Bordtennisskolen for jenter 2023

Da er det på tide å oppsummere en av du kuleste ukene i året for vår del, nemlig Bordtennisskolen for kun jenter i år. Totalt denne uka har vi hatt besøk av 35 jenter som alle har fått prøvd seg på bordtennis, klatring, svømming og minigolf i Skien Fritidspark. Skien Bordtennisklubb har med denne uka startet et prosjekt mot å rekruttere jentespillere til klubben. For å gjøre dette best mulig har vi hatt med 1 hovedtrener og 4 instruktører på kurset. Uka har også vært en flott arena for å skaffe praksis hos klubbens unge trenere. La oss bare si at vi ikke kunne fått en bedre start på prosjektet!

Målet med Bordtennisskolen for oss er å skape noe som barn og unge skal glede seg til hvert år. Et lite sjansespill ble det når vi bestemte oss for å søke Gjensidigestiftelsen for penger mot en jentesatsing. Kurset ble fylt opp etter noen uker, noe som var utrolig positivt overraskende. Underveis i uka har vi undervist jentene i bordtennis, samt utfordret både deltakere og instruktører på ting som er litt utenfor komfortsonen hos de fleste. Klatring høyt over bakken og hopping fra stupebrett i badeparken er et par eksempler på dette.

Finale i turneringen på fredag ble gjennomført på en ordentlig måte. Litt nerver ble det, men også litt ekstra spenning gjorde opplevelsen enda bedre for de involverte.

I etterkant av arrangementet begynner vi gratis treninger hver uke for en jentegruppe. Vi håper at denne uka var interessant nok til å skape en interesse for bordtennis. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Skrevet av Olav Benham Olsen.